Ontdek de natuur

Een Nationaal Park als achtertuin. Dat klinkt als een droom toch?! Vanaf onze camping staat u binnen no-time in Nationaal Park Dwingelderveld. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven in Drenthe. We geven u graag een aantal natuurtips!

Nationaal Park Dwingelderveld

Wandelen, fietsen, paardrijden, vogels spotten of een bezoekje aan de Schaapskooi Achter 't Zaand. Dat kan allemaal in dit bijzondere en zeer uitgestrekte natuurreservaat. Het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. De ideale plek om even helemaal één te worden met de natuur. Tegen het park aan ligt ook de zandverstuiving Lheebroekerzand. Zeker een bezoekje waard!

Zandverstuiving Terhorsterzand

Grenzend aan Nationaal Park Dwingelderveld ten zuiden van Beilen, vindt u het natuurgebied Terhosterzand. Maar liefst 60 hectare bos en 120 hectare heide en vennen. Er is ook een klein en gevarieerd terrein met een kleine spartelvijver met zandstrand. Ideaal voor kleine kinderen. 

Nationaal Park Drents- Friese Wold

Met 6.000 hectare aan bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland, is dit absoluut één van de grootste natuurgebieden in Nederland met een verrassende variatie aan natuur. Een leuk weetje: in de avond bevindt u zich hier op het donkerste stukje vasteland van Nederland waar u ontelbare sterren kunt tellen.

Meer tips in de natuur: 

De natuur in met kinderen

Er zijn natuurlijk ook diverse uitjes met kinderen te plannen in de Drentse natuur! Loop eens een belevingspad of het plankenpad op  het Dwingelerderveld. Een unieke belevenis is het Boomkroonpad, waar men de natuur ontdekt vanaf een bijzondere hoogte.

Meer uitjes met kinderen

Omgeving overzicht